Se adresse

SIT menneske

Vil du gerne have bedre livskvalitet, med en krop der fungere bedre?

Et SIT forløb er din mulighed for at få ændret din kropsholdning, så du får frihed til at være mere dig.
Jeg tror på at alt kan lade sig gøre, hvis man virkelig vil have en forandring i sit liv. Jeg vil give dig de nødvendige skub til at din krop kan få det bedre.

Forløbet hjælper dig også til at du lærer dig selv bedre at kende.

De rent fysiske ændringer kan være at du slipper for hovedpine, får sat en diskusprolaps på plads, ændring i fodstillingen, skubbet en forfod op og mange andre problemer.

Psykisk bliver du lettet og gladere.

Jeg har haft klienter, der ikke kunne arbejde eller dyrke motion, der i dag, har 20 timers job og dyrker motion. Jeg ved, det kan lade sig gøre.

Jeg er RAB godkendt i SI hos Foreningen for Kranio- og krops terapeuter.

I SIT menneske arbejder jeg i bindevævet. På den måde kan jeg lave strukturelle forandringer i din kropsholdning. Kroppen skal fungere i forhold til tyngdekraften. Kommer kroppen ud af lodlinjen, kan tyngdekraften trække i kroppen. Derved får du ondt. Et SIT forløb er på 12 behandlinger.

Ole Jeppesen anbefaler et SIT - Strukturel Integrations Terapi hos Jette Harder

Ole Jeppesen arbejder til dagligt som murer, men hans store passion er løb.
Voldsomme smerter i benene var ved at ødelægge Ole Jeppesens store passion for løb. Hverken læge, fysioterapeut eller akupunktør kunne hjælpe.
Da jeg får min første behandling hos Jette, kan hun næsten ikke få lov til at røre ved mine skinneben, så ondt gør det. Men så holdt hun sine fingre på skinnebenet, og det boblede inden i. Det føltes som en puls, der dunkede, og pludselig sank Jettes fingre ned i musklen, og bindevævet gav sig, og det gjorde ikke ondt mere. Mine skinneben fik samme behandling hele vejen op, og jeg kunne stille og roligt begynde og løbe igen.

Ole var igennem et SIT forløb. Da han fik det langt bedre, var han i standt til at træne hårde end sædvanligt. Så fra at løbe et maraton på 3 timer og 10 min, løb han den året efter på 2 timer og 50 min.

FØR
EFTER
FØR
EFTER
Før: Dreng ½ år efter et uheld. Før en SIT behandling hos mig.
Han er set bagfra. Han har en stor skævhed i det øverste af ryggen og nakken. Han havde meget svært ved at få den ene side med. I hans genoptræning var der ingen udvikling.

Efter: Samme dreng efter et SIT forløb.
Ryggen og nakken er rettet ud.
Der er ikke forskel på højre og venstre side. Han kan igen stå på et ben uden problemer.
Han fik stort udbytte af sin træning igen. Det er ikke længere muligt at se  han havde være ude for et uheld.

Læg mærke til nakkens ændring. Det øverste af ryggen er mindre synligt, og armene er mere afslappede.                                                                                  
Jeg har nu afsluttet et forløb med 12 behandlinger, som har været en luksus for min krop. Det kan klart anbefales.

Jeg kom til Jette med et ønske om hjælp til en nedsunken forfod, hvilket jeg fik og er på den måde sluppet af med smerterne. Jeg havde længe tænkt på at få løftet mit venstre øjenlåg ved en operation. Dette fik jeg ikke brug for, for det klarede Jette lige med sine blide fingre.

Derudover har jeg fået sving i mine arme og hofter igen, når jeg går.Jeg har fået en mere rank holdning og flere små justeringer i kroppen, som har løsnet op for gamle spændinger, hvilket har været en god følelse.

Jette har en blid og respektfuld tilgang til kroppen, hvilket gør behandlingen afslappet.
SIT menneske er en unik måde at arbejde med din krop på. Det er ikke noget, du behøver at have brug for at få. Alle fortjener at få behandlingen, da allle fortjener at have det godt. Jeg kan fjerne op til 75% af dine skavanker. Hvis du har mange fysiske problemer, kan du virkelig se og mærke en forskel. Hvis du ikke har så mange skavanker, kan du mærke det alligevel. Er du en toptrænet idrætsmand, kan det betyde, at du får 5% mere overskud i kroppen, og det kan betyde forskellen på at blive nr. 1 eller 2.

Formål
Formålet med behandlingen er at få din krop til at fungere bedst muligt i forhold til det, den har med sig.

Jeg ser på kroppen som en helhed. Alt er forbundet og afhængig af hinanden. Jeg arbejder i bindevævet, som er det, der binder kroppen sammen. Bindevævet ligger rundt om og gennem musklerne, rundt om organerne og under huden. De hinder, der bliver trukket af et stykke kød, er det væv, jeg arbejder med. Det er selve kroppens struktur. Når jeg arbejder i vævet, kan jeg ændre kroppens holdning.

Alle vores oplevelser lagres i bindevævet. Derfor fortæller kroppens holdning noget om, hvad livet har budt os. Jeg kan ikke se, hvad der er historie, og hvad der er nutid. Jeg kan kun se, hvad kroppen fortæller lige nu og her. Når jeg ændrer kropsholdningen, hjælper jeg kroppen til at give slip på oplevelserne, så oplevelserne bliver til historie i stedet for en belastning. 

Det er sjældent, at man kan genkalde sig historien, der ligger bag. Det er det følelsesmæssige, der var forbundet med oplevelsen, der giver slip. For nogen betyder det, at de græder og skælder ud. Sjældent hos mig, men efterfølgende kan der komme en følgevirkning. Mange giver bare slip uden reaktioner. De føler sig bare lettet, gladere og mere mobile. Men en ting er sikkert. Med de teknikker jeg bruger, er det kun det, du er klar til at slippe, der giver slip.

Teknikker
Jeg bruger mange forskellige teknikker. Jeg har arbejdet med fysiomassage i 13 år og kan tage meget hårdt. Men jeg foretrækker at bruge blide teknikker som Rosenberg Teknik, Triggerpoint, energetisk arbejde mv. Min erfaring er, at jeg når dybere, når kroppen selv får lov til at være med i forandringen. Det hænder, at jeg er nødt til at vække vævet ved at bruge lidt hårdere teknikker, som fx dem, der bliver brugt i Rolfing (se mere her >>). Jeg bruger det, der skal til for at hjælpe dig bedst muligt. 

Dermed ikke sagt at behandlingerne i SIT ikke kan gøre ondt, når det er blidt. En spænding, der gør ondt inden, kan gøre ondt, bare der bliver taget kontakt til den.

Behandlingens opbygning
SIT menneske er bygget op over 12 delbehandlinger. De første ni er en oprydningsfase, hvor kroppen systematisk bliver gennemgået. Hver behandling har sit tema. 1. behandling er fx åndedrættet. 2. behandling jordforbindelse osv. De sidst tre er integrationsfasen, der gør behandlingerne holdbare. Behandlingerne følger vores livsforløb:

1. Åndedrættet – det første, vi gør, når vi bliver født, er at trække vejret. Jo bedre du trækker vejret, jo mere kan du tage livet ind.
2. Fødderne – vi skal lære at gå og få jordforbindelse. Det er også vores ståsted i livet.
3. Siderne – vores krop strækker sig. Det hænger sammen med vores evne til at vokse mentalt.
4. Indersiden af benene – vi danner vores indre liv. Vores fantasi og ønsker om fremtiden.
5. Forsiden – vi skal finde ud af, hvad vi kommer ud med, til andre mennesker. Hvem er jeg og hvad viser jeg til andre.
6. Bagsiden – vi skal lære at leve med vores belastninger. Alle de negative oplevelser vi har, putter vi i vores rygsæk. Dem skal vi lærer at håndtere.
7. Armene – vi skal lære at favne verden. Vi skal lærer at vi selv er unikke, at vi skal kunne rumme andres forskelligheder og turde være os selv.
8. Nakke/skuldre – vi skal have hovedet med i det, vi gør. Vi skal kunne navigere og være os selv, uden at skade andre.
9. Integration af ryggen – vi finder vores indre jeg. Vi finder vores kerne og indre styrke.
10. Integration af benene – vi finder vores ståsted i livet. Vi finder vores livsformål. Hvad kan jeg bedst bidrage med.
11. Integration af hele kroppen – den sidste afbalancering. Finder den måde vi bedst kan leve.
12. Reboot/boost - Samspil mellem væv og energi. Vi er en del af en stor verden. Vi indgår i et samspil med andre mennesker, naturen og det åndelige. Vi er født på jorden, men er alle en del af det spirituelle.

Der kan være 1 - 4 uger mellem behandlingerne. For nogen er det bedst, der går lidt tid mellem behandlingerne. For dem har kroppen behov for at fordøje forandringerne. For andre er det bedst at behandlingerne ligger tæt. Det er noget vi taler om, når du er hos mig. Men der må ikke gå længere end 4 uger. Så går der for meget tabt, og jeg kan ikke garantere et bedre resultat.

Hvis du har lyst, tager jeg før- og efter billeder. Her kan vi se, hvad det er, kroppen har givet slip på, og hvilke forandringer der er sket.

Når du er færdig med de 12 behandlinger, skal der helst gå 3-6 måneder før du igen får strukturel forandrende behandling. Kroppen bruger tiden til at vende sig til at være et andet sted. Derefter er det ofte en god ide at få et eftersyn en gang i mellem, hvor du kan vedligeholde forandringerne.

Opfølgning:
Det er meget individuelt hvad der er behov for efterfølgende. Jeg ved kroppen, arbejder videre op 3-6 månder efter behandlingerne. Kroppen og psyken skal vende sig til at være et andet sted. Har du nogle helt specifikke problemer, kan et par ekstra behandlinger lige efter være nødvendige, men som regel er det godt med lidt tid.
Derefter er det meget individuelt hvor til mine klienter kommer. Nogen vælger 1 gang om måneden, andre hver anden, nogle 1 - 2 gange om året. Det er helt op til dig.
Jeg har efterhånden også flere, der har valgt at gennemgå et forløb flere gange, med 3-5 års mellemrum. Eller hvis der er sket rigtig meget i livet, der har forværret holdningen.
For mig er det vigtigt at du mærker efter, hvad der er det rigtige for dig.

En ting jeg er helt sikker på er, at vi ikke behøver at have brug for et forløb, men vi fortjener alle at have det godt. Her kan et SIT forløb, det der kan give dig friheden til at være dig.

Er der en kropsholdning, du genkender?
Kroppens ideallinje
Kontakt mig
Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 40100598, eller via formularen herunder.
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598