Se adresse

Søvnabnø

« Tilbage
Søvnapnø er, hvis en person holder vejret, når han/hun sover.

Det kan lade sig gøre at nedsætte søvnapnø. Man kan forkorte tiden, man holder vejret. Sommetider stopper det helt. Men du skal hele tiden selv arbejde med halsen/tungen hjemme. Det kan jeg lære dig.
 

Ved søvnabnø er bindevævet omkring halsrøret og under tungen for løst. Opstår der et undertryk i luftvejene, fordi passagen i næsen er for snæver, vil halsrøret klappe sammen. Det kan også være tungen, der ikke bliver holdt på plads i munden, men falder tilbage og lukker for luftrøret. Begge dele gør, at du holder vejret, indtil kroppen af sig selv, åbner for vejrtrækningen igen. Det kan være mellem 10 - 60 sekunder, sommetider noget længere, og der kan let opstå mere end 400 abnøer pr. nat.

Da du således kæmper for at trække vejret og får alt for lidt ilt, vågner du træt. Du kan få søvnanfald, mentale forstyrrelser, sociale, familiære og erhvervsmæssige problemer, og der er naturligvis store ricici for ulykker, når du færdes i trafikken. Hertil kommer en øget risiko for hjerte-karsygdomme, som forhøjet blodtryk og blodprop i hjertet, samt slagtilfælde.  

Jeg arbejder med din hals og næse, og jeg lærer dig at arbejde med bindevævet ved halsrøret og under tungen. Derudover vil jeg arbejde andre steder på kroppen, som kan hjælpe til, at vævet omkring halsen bliver mere stabilt, og derved ikke klapper så let sammen.

Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598