Se adresse

Rolfing/Rolf Metode/SIT

« Tilbage
Hvad er nu forskellen på disse tre behandlinger? De handler om at ændre kropsholdningen, og de refererer til Ida P. Rolf.

Rolfing Strukturel Integration er den oprindelige måde at behandle kropsholdningen. Eller som de selv siger, "det er undervisning af og om kroppen". Metoden blev udviklet af Ida P. Rolf sidst i 1930'erne og frem til 1980'erne. Der arbejdes dybt - til tider hårdt ind i musklerne/bindevævet. Det er yderst effektivt, men ikke altid lige behageligt efter min mening. For at blive uddannet Rolfer skal man enten til USA eller Tyskland.

Stanley Rosenberg er uddannet Rolfer. Dermed har han lov til at undervise i teorien bag de 10 behandlinger. Men eleverne må ikke kalde sig Rolfere. Stanley Rosenberg er gundlægger af Stanley Rosenberg Instituttet i København og Silkeborg, hvor der blandt meget andet undervises i Rolf Metoden. Stanley Rosenberg har arbejdet videre med de 10 behandlinger men benytter andre teknikker. Blandt andet har han udviklet Rosenberg Teknikken, som er en meget blid form for bindevævsmassage.

Endvidere bruges teknikker som Tensigrity, Bonebending og andre nænsomme teknikker. Jakob Mikkelsen, der har været min underviser, har taget sin viden om akupunktur ind i undervisningen af Rolf metoden. På den måde udvikler Rolf Metoden sig fortsat.

Jeg har valgt at tilføje yderligere teknikker. Og jeg har tilføjet yderligere to delbehandlinger. Derfor har jeg valgt at kalde min tilgang til at arbejde med dig, for SIT - Strukturel Integrations Terapi.
Jeg har selv arbejdet med den meget hårde massage, hvor musklerne nærmest tvinges til at give slip på spænding. 

Jeg synes, det er fantastisk at arbejde så blidt og ændre så meget. Derfor holder jeg meget af den måde, der bliver undervist efter på Stanley Rosenberg Instituttet. Efter min mening formidler Jakob Mikkelsen på fantastisk vis Ida P. Rolfs ideer - bare med nye blide teknikker.

Idas P. Rolfs tanker og ideer er en vigtig del af undervisningen. Jakob Mikkelsen citerede ofte Ida. Fx "take it where it is, put it where it belong and call for movement".

Af og til kommer jeg til kort med de blide teknikker. Så kan jeg sagtens tage hårdt. Det har jeg arbejdet med i 13 år. På kurser med Tom Myers har jeg lært lidt om, hvordan en rolfer arbejder. Hvor deres fokus er, når de arbejder. Men når jeg kan, bruger jeg de blide teknikker. 

Hvorvidt man vælger Rolfing, Rolf Metoden eller SIT er en smagssag. Ida Rolf har være et fantastisk dygtigt menneske. Og vi kan takke hende for, at der er noget at gøre ved en dårlig kropsholdning. Man behøver ikke altid finde sig i indlæg i skoene, piller i massevis på grund af smerter, eller hvad man nu slås med.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598