Se adresse

Forskellen på fysiomassage og Rolf Metode (SIT)

« Tilbage
Hvad er forskellen på Fysiomassage/traditionel massage/Fysiurgisk massage og arbejdet med strukturelle forandringer, som SIT, Rolfing og Ida P. Rolf Metode.

Jeg er ofte blevet spurgt, hvori forskellen er på det, jeg lavede før - fysiomassage - og det jeg laver nu – Ida P. Rolf Metode.
 
Vi oplever mange ting i vores liv, på godt og ondt. Oplevelser, vi tager ind i vores indre og oplagrer i bindevævet. Bindevævet bliver vores hukommelse. Forestil dig at du er et værelse med et skab i. Du bærer nye ting ind i værelset. Det flyder, og du rydder op. Noget bliver smidt ud, og andet gemmes i skabet. Ind imellem kan skabet ikke lukkes. Du er nødt til at gøre noget. Du har fået ondt. Nu har du forskellige måder, du kan gribe din oprydning an på. Du har er følgende muligheder:
  • Fysiomassage/Traditionel massage
  • Symptombehandling med Rolf Teknikker
  • Ida P. Rolf Metode
  • Vedligeholdelse efter Rolf Metoden
 Ved Traditionel massage kigger man i skabet. Tager enkelte ting ud og smider væk, skubber til andet og lukker igen. 

Jeg er ikke ude på at nedgøre denne form for behandling. Jeg er selv været meget glad for at give - og få traditionel massage. Det er rigtig godt til at give cirkulation i kroppen og fjerne affaldsstoffer fra musklerne. Det er forbundet med meget omsorg. Derfor forsøger jeg altid at give en behandling, så klienten føler sig som en million, når han/hun er færdig. Men det laver ingen forandringer.

Med symptombehandling med Rolf Teknikker ser jeg lidt mere på indholdet. Hvorfor kan skabet ikke lukkes? Fra de overfyldte hylder tager man noget af det ud - halvdelen eller 1/3 sorteres og smides væk. Tilstrækkeligt til at skabet kan lukkes, og overfladen ser lidt bedre ud end før. Der er blevet plads til nye ting igen.

I Rolf Metoden tager man mange af tingene ud. Sorterer og smider væk. Nogle ting, der burde smides ud, lægges tilbage, fordi man ikke er klar til at smide det væk lige nu. Men når man er færdig, er der en pæn bunke, der er klar til at bliver kasseret.

De ting, der skal tilbage i skabet, er sat pænt ind, så det kan lukkes igen. Der er også blevet god plads til nye ting. Gode og dårlige. Men det dårlige kan man tage sig af senere. Når man igen efter en årrække er klar til et nyt forløb.

Vedligeholdelse efter Rolf Metoden. Her er der ryddet op inde i skabet. Men overfladen kan godt blive rodet til igen (vi lever jo stadig vores liv.) De ting tager man ud. Sorterer og smider væk, og sætter tingene ind igen. Man kan evt. tage sig af et specifikt problem og forsøge at løse det. Nu kender kroppen til at blive ryddet op. Det gør oprydningen nemmere.

Om man vælger den ene eller anden form for behandling, er op til den enkelte. Ønsker du en forandring i dit liv, eller har du brug for omsorgen og den hurtige løsning? Det er et spørgsmål om, hvor du er i dit liv. Hvis du ikke er klar til forandringer nu, så skal du vælge den traditionelle behandling. Så er det måske senere i livet, du vælger anderledes. Det er vigtigt, at du lytter til sig selv. I øvrigt udelukker den ene behandlingsform ikke den anden. Man kan sagtens gå til begge dele samtidig.

Jeg ved, hvad jeg har valgt at arbejde med. Det at hjælpe andre til forandringer er, hvad jeg brænder for.
 
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598