Se adresse

Forfodsfald/Nedskunken forfod/hælspore

« Tilbage
Ved en nedsunket forfod er det grundleddene på de tre midterste tæer, der er sunket ned. Det ses meget tydeligt. Det kan være meget smertefuldt, når man går. Det kan føles, som om man går direkte på knoglerne. Det opstår ved, at senerne fra hælbenet, der går op til tæerne, er for stramme, hvorved knoglerne bliver trukket nedad.

Ved hælspore er det ligeledes senerne fra hælbenet op mod tæerne, der er for stramme. Her er det bare senehæftet ved hælen, der har givet slip. I den ”lomme”, der opstår fra hæftet hen til senerne, opstår betændelse (inflammation).

Går man med det i mange år, vil kroppen forsøge at nå senen, ved at knoglen begynder at vokse hen mod senen. Derved opstår et sporelignende knoglefremspring. Hvis sporen er vokset frem, er der kun operation, der kan afhjælpe problemet.
Hvad kan jeg gøre?
Uanset om det er forfodsfald eller hælspore, er det senerne, der skal afspændes. Ofte er det også lægmuskler og akillessenen, der skal afspændes.

Herefter kan jeg skubbe fodrodsknoglerne op på plads eller afspænde hælen. Ved hælspore er det sommetider nødvendigt at få lægen til af lægge en blokade i hælen for at afhjælpe inflammationen. Men ofte forsvinder inflammationen af sig selv, når der kommer ro i området.

Det er lidt forskelligt hvor mange gange, der skal til. Ofte er 2-3 behandlinger nok. Men nogen er nødt at have flere behandlinger, og nogle er nødt til at gennemgå et SIT forløb for at få behandlingen til at holde.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598