Se adresse

En oplevelsesrejse ind i kroppens sjæl

« Tilbage
Ida P. Rolf Metode i strukturel Integration - En oplevelses rejse ind i kroppens sjæl!

Forfatter: Rolf Metode Terapeut, Jakob Mikkelsen

Ida P. Rolf Metode i Strukturel Integration hedder metoden og er en videreudvikling af Strukturel Integration udviklet af Ida P. Rolf Ph. D. i daglig tale kaldet Rolfing©. Videreudviklingen er foretaget af Stanley Rosenberg, som er uddannet Rolfer© fra Rolf instituttet i USA. Hans fortolkning og udvikling af metoden fremstår en anelse anderledes, men den er stadig tro mod Idas oprindelige model. Det vil sige i ti sessioner at få kroppen til at stå mere oprejst, og at kunne bevæge sig mere frit og graciøst. Dette er skrevet for at vise, at det, jeg vil skrive om, ikke er Rolfing©, men Rolf Metoden.

Jeg har selv lært metoden af Stanley Rosenberg og blev uddannet i 1995. Jeg har arbejdet med det siden og skriver på baggrund af over 10 års erfaring med metoden. De sidste 3 år har jeg selv undervist i Rolf Metoden.

Det er opbygningen og hele sjælen fra Rolfing©, som altid har fascineret mig. For mig ligger det geniale i, at man udelukkende tænker i hvordan man ligger den rigtige strategi for at genopbygge kroppens holdning, til forskel fra at udelukkende at arbejde ud fra kroppens symptomer.

Selve arbejdet er meget mildt i sit udtryk, men dyb i sin sjæl. Det er sjælen, jeg gerne vil beskrive ud fra erfaringer med mange mennesker, der har benyttet sig af dette som en personlig udviklingsvej.
Det er en opbyggende behandling over 10 gange. Hver gang med et nyt udgangspunkt, men samtidig en opfølgning af den foregående, og hver gang afsluttende med en programmering af kroppen/sjælen, som gør, at det udførte arbejde holder og dermed ikke falder tilbage der, hvor det kom fra.

Opbygning kontra symptomfikseret
Bare det at gå ind i et behandlingsforløb, der hele tiden fikserer det opbyggende, gør, at den, der får behandlingen får en opbyggende attitude, hvilket giver en hel anden holdning i sig selv. Hvis man derimod arbejder ud fra eventuelle symptomer/smerter/spændinger, som belaster dets ejermand, vil man også hele tiden have en tendens til at være fokuseret på de begrænsninger, som det har medført. Man vil da løbende se på om symptomerne/smerterne har forbedret sig, og hvad der evt. stadig er tilbage.

Jeg har haft mange, som har ønsket Rolf Metoden, som havde mange nakkesmerter eller sågar piskesmældssymptomer. Men i Rolf Metoden når man først til nakken i den 7. behandling. Det kan være længe at vente på at komme til smerteområdet, men hvis/når man har valgt Rolf Metoden, har man samtidig sagt ja til at opbygge alt det, der er nødvendigt for at bære hovedet på nakken og ryggen, det giver den nødvendige stabilitet for, at nakken igen kan opnå sin fleksibilitet. Det er ofte mennesker med denne type smerter, som har lært mig vigtigheden af at skabe et solidt fundament, hvorpå hovedet problemfrit kan hvile.

Her ser jeg også, hvordan mennesket vender sig til den situation, et piskesmæld har bragt vedkommende i. Denne ofte pinefulde tilstand, og den medfølgende problematik, der opstår ved den pludselige ændring, det skaber i vedkommendes liv. Under genopbygningen begynder de nye muligheder at vise sig. Livet begynder at få noget værdifuldt at tilbyde i stedet for smerter og begrænsninger, nu begynder der igen at komme livskvalitet og tilfredshed tilbage i livet, og oftest på et væsentlig dybere plan end "kun" at slippe af med sine symptomer for hurtigst muligt at kunne vende tilbage til det samme liv som før.

Livet fra før viser sig ofte at indeholde store mængder stress og mangel på opfyldelse af egne drømme. Livet har på en eller anden måde overmandet én, uden man har lagt særlig meget mærke til det. Det virker som om, at sjælen har været nødt til at bringe én til denne tilstand, for at få vedkommende til igen at genopdage, hvad der egentlig er det væsentlige for én!

Piskesmældsramte har jeg haft mange af, men der findes naturligvis mange andre årsager til at påbegynde et Rolf forløb. Til tider kommer folk ikke på grund af symptomer/smerter, men fordi man har hørt om, at Rolf Metoden kan hjælpe til at opdage nye kropslige muligheder. Jeg har derfor haft musikere, sportsfolk, karrieremennesker og mange andre, som egentlig ikke "fejlede" noget, men som gerne ville afprøve hvilke muligheder, der var for den enkelte at hente i sådant et forløb. Her har det skønne været at være tilskuer på sidelinjen til denne nye afprøvning af livspotentiale, som indtil da var gemt/undertrykt i kroppens panser.

Sjælen
Sjælen i Rolf Metoden er, at her øjner egoet, hvad sjælen har gemt til os. Det bliver til en fremadskridende proces, der ofte bringer folk i dyb ærbødighed for, hvad livet har at vise én. Man genopdager, hvad vi godt viste om os selv, men "bare" havde glemt. Det individuelle unikke, som tilhører hvert eneste individ, kan igen komme til overfladen. Rolf Metoden åbner døre, som indtil nu har været lukket. Stanley Rosenbergs anatomilærer Louis Shultz sagde engang; "Rolfing is not something that you need, but something that you deserve"! Efter min mening et meget smukt svar. Ida P. Rolf var en kvinde, som har tilbudt verden denne metode til selvudvikling på både et personlig plan såvel som kropslig.

Når man åbner op for, at der kan/skal arbejdes med hele kroppen, da er man selv med til at nedtage alle barrikader, man måtte have, man ved indledningsvist, hvordan forløbet vil være, men man er nødt til at overgive sin egen krop til terapeuten. Det vil sige, at man overgiver sig til sin sårbarhed, men man opdager også, hvordan sårbarheden kan udvikle sig til styrke og mod. Men netop sårbarheden gør, at tillid skaber tryghed på det tidligere sårbare område, og jeg tror enhver kan forstå, hvilken ubeskrivelig kraft der kan gro fra dette!

Derfor kan Rolf Metoden naturligvis kun udføres i et samarbejde, hvilket igen bringer os væk fra, at man søger hjælp til at komme af med sine symptomer/smerter, men derimod, sammen med behandleren, indleder et samarbejde om den kommende proces. Det er næsten umuligt for behandleren at opnå det overfor beskrevne, hvis ikke tilliden og "samarbejdsaftalen" er på plads inden! Det er behandleren, der skal sørge for at klienten kan føle sig tryg og sikker.
 
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Akademi SIT2You Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
Akademi SIT2You Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598