Se adresse

SIT uddannelse til mennesker

 • Kan du tænke dig at få et job som behandler, der er fantastisk spændende, sjovt og udfordrende?
 • Hvor du lærer skånsomme teknikker, der sikrer at du får et langt arbejdsliv, som behandler?
 • Vil du give behandlinger, der virker?

SIT er en grundig uddannelse i at arbejde med mennesker. For at du får en intensiv og personlig undervisning undervises på små hold. Uddannelsen løber over 1½ år og er på i alt 394 undervisningstimer.

Hvad får du?

 • En grundig uddannelse, hvor jeg fortæller om muskler. Om kroppens holdning, og hvordan kroppen fungerer i forhold til tyngdekraften.
 • Hvor du lærer at se på kroppen, hvor du skal arbejde, så du hjælper din klient bedst muligt. Du lærer de sammenhænge, der er imellem ben og ryg og mellem arme og bækken mv.
 • Se på kroppen som en helhed.
 • Du lærer at se og forstå de signaler, kroppen sender.
 • Du vil se, hvordan du ved at arbejde med kropsholdningen, kan ændre kroppens signaler.
 • Du lærer en masse skånsomme og effektive teknikker, som bonebending, Rosenberg teknik, energetisk arbejde og mange flere. Det giver stor følsomhed i dine hænder, da du skal lære at synke ind og fornemme det væv, du arbejder på. Du vil også lære teknikker, hvor du skal tage mere fat. Der er klienter, der har brug for at kunne mærke sig selv.
 • Du lærer at give behandlinger, der er individuelle og tilegnet den enkelte klient. Der er ikke to klienter, der har de samme behov. Selvom overskriften er ens, så har alle forskellige historier og måder at reagere på. Det kan afspejles i kroppen. Den samme klient vil også ved symptombehandling få forskellige behandlinger fra gang til gang.
 • Du lærer, hvordan kroppen fungerer i forhold til tyngdekraften. Lige så snart kroppen kommer ud af lodlinjen, vil tyngdekraften trække i den.
 • Du lærer at hjælpe andre mennesker til at fungere bedre og få større livskvalitet
 • Du vil få en forståelse for, hvordan krop og psyke hænger sammen.
 • Under uddannelsen arbejder I, som elever på hinanden. Herved vil du selv mærke hvordan din kropsholdning ændres. Da kropsholdningen afspejler din historie, vil der ske ændringer i psyken. Det vil give dig en forståelse for, hvordan et samlet SIT forløb kan hjælpe med selvudvikling.
 • Du lærer at lave symptombehandlinger, så du kan hjælpe folk med ondt i nakken, ryggen, armene, at sætte en diskusprolaps på plads og skubbe en nedsunket forfod op og meget andet. Du lærer at se på kroppen, hvor du skal være, for at hjælpe bedst muligt.
 • Du lærer at lave en hel SIT behandling, hvor du hjælper klienten igennem et forløb på 12 behandlinger. Her bliver hele kroppen arbejdet igennem, for at få den til at fungere bedre i forhold til tyngdekraften. Det er oprydning i stedet for symptombehandling.
Hvem kan du hjælpe?
 • Klienter, der har en dårlig holdning.
 • Klienter, der har ondt i ryggen, nakken, ben, arme, diskusprolaps, nedsunket forfod og mange andre problemer.
 • Klienter, der er trætte af behandlinger, der ikke virker.
 • Klienter i alle aldre fra babyer til ældre.
 • Klienter, der udover at ville af med smerter, også vil slippe gamle traumer.
 • Klienter, der ønsker at lægge gamle følelser bag sig.
 • Klienter, der har brug for at få deres krop til at følge med den udvikling, de har været igennem via samtaler.

Praktiske oplysninger:
På uddannelsen vil der være en model, du skal lave en samlet behandling på. På nær første gang, vil der være 3½ time supervision på den behandling, du lærte sidste gang. Fra kursusdel 1-8 kommer du til at lære 10 muskler hver gang, som du skal kunne udenad til næste gang.

Du skal have fem modeller, du øver behandlingerne på hjemme. Det skal være de samme modeller under hele forløbet. Der skal skrives journal på alle fem. Journalerne skal fremlægges ved det efterfølgende modul.

Uddannelsen afsluttes med:

 • Skriftlig eksamen bestående af multiple choice samt spørgsmål i case-format.
 • Mundtlig eksamen, hvor der eksamineres i pensum samt praktiske øvelser


Max. 10 deltagere.

Uddannelsen opfylder kravene til RAB godkendelse. Der er søgt om, at SI kan blive RAB godkendt, men der er endnu ikke kommet en afgørelse. Vores brancheforening er www.kraniosakralogkropsterapeuter.dk.

Forudsætninger:
Jeg forudsætter, at du har anatomi, fysiologi og sygdomslære. Du vil høre meget om muskler og bindevæv hos mig. Men det er vigtigt at vide mere om kroppen end det, jeg fortæller. 

Jeg forudsætter at du har kurset "Opmærksomme hænder"

Varighed:

Opmærksomme hænder + 12 kursusdele fordelt på 3 moduler. For at kalde dig SIT behandler, skal du have opmærksomme hænder og alle 3 moduler.
Efter bestået eksamen får du et uddannelsesbevis.

 • Opmærksomme hænder: 3 dage
 • 1. modul over 4 gange 3 dage fordelt over ½ år.
 • 2. modul over 4 gange 3 dage fordelt over ½ år.
 • 3. modul over 4 gange 3 dage fordelt over ½ år. 1 dag med eksamen.

De tre dage er fredag fra 13.00 - 21.00, lørdag fra 9 - 17 og søndag fra 9 - 16.

Ved tilmelding til de tre første moduler underskrives kontrakt før kursusstart. Tryk her for Kontrakter

En bog, der vil være rigtig god at anskaffe, er "Trail Guide to the body" af Andrew Biel.
 
Dato: 
 • Opmærksomme hænder: 2019: 8 - 10 november
 • Modul 1.  2020:  7/2-9/2, 20/3-22/3, 17/4-19/4, 15/5-17/5
 •  Modul 2.  2020:  21/8-23/8, 18/9-20/9, 16/10-18/10, 13/11-15/11 
 •  Modul 3.  2021:  12/2-14/2, 19 - 21 marts, 16 - 18 april, 14 - 16 maj, eksamen i juni

Pris: 

Uddannelsen koster ialt 57.850 kr. Early bird for Opmærksomme hænder og de 3 moduler 52.500 kr. +  Betales senest 1 august.

Opmærksomme hænder: 4.450 kr. Ved tilmelding betales 2.000 kr. Resten 14 dage før kursus start. Early bird: Inden d. 1 juli 4.000 kr.
Alle 3 moduler 53.400  kr.
 •  Modul 1: I alt 17.800 kr. Ved tilmelding betales 2.000 kr. Rest beløbet 14 dage før kursus start. Du kan evt. betale 4 rater af 3.950  kr. Earli bird inden d. 1 august 2019: 16.250  kr.
 •  Modul 2: I alt 17.800 kr. Betales 14 dage før kursus start eller i 4 rater af 4.450 kr. Earli bird inden 1 marts 2020: 16.250 kr.
 •  Modul 3: I alt 17.800 kr. Betales 14 dage før kursus start eller i 4 rater af 4.450 kr. Bogen "Anatomi Trains" af Thomas Mayers inkluderet i prisen. Eksamens gebyr er inkluderet. Early bird inden d. 1 august 2020: 16.250 kr.
 • Betales for alle 3 moduler på en gang betales 50.000 kr.
 • Early bird for Opmærksomme hænder og de 3 moduler 52.500 kr. +  Betales senest 1 august.

Har du taget uddannelsen tidligere, betales halv pris.

Sted: 
Storegade 13, 4171 Glumsø (lokale hos El Morya/Lisbeth Schubert - kendt fra jagten på den 6 sans).

Tilmelding: 
V. Jette Harder 4010 0598 eller skriv til mig på info@jetteharder.dk.
 

Oversigt over kurserne:


Opmærksomme hænder:
Her lære du at arbejde med hud, arvæv og bindevæv. Du vil lære at arbejde med Rosenberg teknik, triggerpoints mm.

Modul 1:
1. SIT behandling
Her arbejder vi med åndedrættet. Det første, vi gør, når vi bliver født, er at trække vejret. Derfor er det også det første, der skal arbejdes med. Vi komme til at se, hvordan vi trækker vejret. Hvor er der plads til forbedringer. Vi taler om, hvordan man taler til sine klienter. Om kropstyper. Vi skal kigge på hinanden og naturligvis arbejde på hinanden.

2. SIT behandling.
Her arbejder vi med fødderne. Vi skal lære om det at have jordforbindelse. Du lærer at se, hvornår det er en sund og naturlig fod, og hvornår den er belastet. Du lærer at manipulere med knoglerne, så du f.eks kan skubbe nedsunkede fodrodsknogler op på plads.

3. SIT behandling
Her arbejder vi med siderne af kroppen. Kroppen skal strækkes. Hvor er der brug for mere plads. Hvad kan du se? Hvor er der brug for forbedring?

4. SIT behandling.
Vi arbejder med indersiden af benene. De fleste muskler på indersiden af benene er de dybe muskler. De ræprecenter der, hvor vi danner vores indre liv. Musklerne på indersiden af lårene hæfter indvendig på bækkenet, og de er med til at balancere bækkenet indefra.

Modul 2
5. SIT behandling.
Vi arbejder på forsiden af kroppen. Vi skal arbejde med det, vi viser andre mennesker. Der bliver her arbejdet med forsiden af lårene og maven. I vil lære, at man kan synke ind og mærke hjerteslaget fra en baby inde i morens mave.

6. SIT behandling.
Her arbejder vi med bagsiden. Det er her, kroppen gemmer sine belastninger. Du lærer at se, hvad der skal til for at strække ryggen. Hvordan du retter skævheder i ryggen.

7. SIT behandling.
Vi skal arbejde med armene. Vi skal lære at favne verden. Selv om vi ikke bruger armene til at stå på som dyrene, så hænger de ind på kroppen. Spændinger i armene kan være med til at ændre skulderens placering, så tyngdekraften trækker i kroppen.
8. SIT behandling
Nu skal der arbejdes med nakken, halsen og hovedet. Vi skal sætte nakken på plads. Vi skal have hovedet med i alt, hvad vi gør. Det er en grundig gennemgang af, hvordan nakken arbejder. Hvor vigtig halsens muskler er for holdningen. Også de senebånd, der ligger over kraniet, har en betydning for den samlede kropsholdning.

Modul 3
 9. SIT behandling.
Energetisk integration af benene. Her lærer du at arbejde med energierne. Hvor lidt der skal til for at få kroppen selv til at lave mikroforandringer, der betyder ekstremt meget for kroppen. Denne gang lærer du også bonebending.

10. SIT behandling.
Energetisk integration af ryggen. Vi fortsætter med at arbejde energetisk. Her kommer du også til at lære at give et Traume Release.

11. SIT behandling.
Her skal du lære at afbalancere kroppen. Du vil komme til at lærer om anatomitrains, og om hvordan du kan afbalancere dem.

12. SIT behandling.
Den ultimative integration. Det er en behandling, der forbinder vævet, energilegemet og sjælen.
Her arbejdes meget intuitivt. Det er her, kroppen skal rebootes og boostes. Det vil sige, vi arbejder med bindevæv, nervesystem, lymfe, kredsløb, energisystemet, altet og forbundetheden.

En eksamensdag.
Kontakt mig
Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 40100598, eller via formularen herunder.
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Jette Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
     
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598