Søvnapnø


Søvnapnø er hvis en person holder vejret, når han/hun sover.
Det kan lade sig gøre at nedsætte søvnapnø. Man kan forkorte tiden, man holder vejret. Sommetider stopper det helt. Men du skal hele tiden selv arbejde med halsen/tungen hjemme. Det lære jeg dig.
Jeg har fået at vide, at luftrøret klapper sammen fordi bindevævet slapt.
Jeg har en teori om hvorfor,
jeg kan mindske problemerne med søvnapnø.
Forklaringen skal findes dels i næsen og dels i bindevævet i hals og mund.
Kontakt

Jette Harder


Skælskør Landevej 21, Nyrup, 4262 Sandved

Tlf. nr. 40100598
Du er velkommen til at sende en sms.

eller skriv til mig her.

Jeg har også
aften åben!


Kontant betaling
eller mobile pay


Kontant betaling
evt. via mobile pay

 
Næsen
Næsen er et stort hulrum. Inden i ligger nogle flapper, hvor der produceres kvælstof. Kvælstoffet skulle stimulere vejrtrækningen. Hvis kirtlerne i næsen er hævede eller musklerne uden på næsen er spændte, formindskes hulrummet. Til tider er luftvejen gennem næsen fuldstændig lukket. Det ændre jeg. Dels ved at løsne musklerne uden på næsen. Dels ved forsigtigt at øge passagen inde i næsen.
Læge undersøgte forsøg har vist at man holder vejret mere hvis passagen i næsen formindskes med 1/4 mm. i diameteren. Og omvendt kan trække vejret frit hvis passagen gennem næsen forøges med 1/4 mm i diameter.

Min teori - Så må der også være en positiv effekt ved at forøge passagen manuelt! Jeg har afprøvet det på adskillige med søvnapnø med et rigtigt godt resultat.

Bindevæv
Lægerne siger, at det er bindevævet i og omkring luftrøret og tungen der er slapt.
Bindevæv er et celleprodukt. Det har ikke nogen kerne. Bindevævet dannes i Cellerne og bevæger sig herfra ud i kroppen.
Da  hals og tunge er en del af den indre linje, mener jeg, at der kan være en fordel at se hvor stramt bindvævet er i resten af denne linje. (se afsnit om anatomi trains)
Den indre linje starter under foden. Løber op under skinnebenet. Fortsætter via inderlåret. Bækkenbunden, de indre bugmuskler. De muskler, der sidder indvendigt på ribbenene - her sidder lungerne fast. Musklerne langs luftrøret. Tungen er en del af den indre linje.

Teori - Jeg tror, at Rolf Metoden har en indvirkning på søvnapnø, fordi jeg arbejder med bindevævet. Når der er noget, der er slapt, er der noget, der er spændt. Når bindevævet er slapt omkring halsrøret. Så er der spænding et eller andet sted i den indre linje.
Ved at arbejde med den indre linje på benene eller i bugen, så ske der en forandring. Det er min påstand - og mine klienters oplevelse.
Min begrundelse for at tage et fuldt Rolf forløb er, at div. linjer i kroppen arbejder sammen. Det 6 linjer i kroppen, der bestemmer vores kropsholdning. Ikke kun denne ene.

Jeg synes jeg fik min teroi begræftet 25 august 2007
En klient havde fået sin ankel skadet i en tidlig alder. Som ældre blev problemerne så store, at han vælger at få skifte ankelleddet. Efter operationen forsvandt hans søvnapnø! For mig bekræfter det at søvnapnø er et problem i den indre linje.

Hvad gør jeg
For at afhjælpe søvnabnø arbejder jeg med Rosenberg Teknik, som er en vigtig teknik i Rolf Metoden. Her får jeg bindevævet til at blive stramt igen. Derved klapper luftrøret ikke så let sammen.
Er bindevævet, der holder tungen på plads, slapt. Falder tungen tilbage i svælget, lukker for luftvejen. Også her kan jeg stramme op. Lægesystemet giver patienterne en maske, de skal sove med. Masken øger luft tilførslen til patienten.

Jeg har brug for at arbejde med dig mindst 2 gange hvor jeg dels giver dig behandling men også lære dig, hvad du selv kan gøre hjemme.

Jeg anbefaler, du får en rolf behandling. Den vej vil jeg kunne afdække hvor helt præcist hvor du trækker bindevævet fra. Det vel være områder der vil have brug for at blive løsnet en gang i mellem.

Min erfaring er at der bliver en væsentlig forbedring af søvnen, men det er ikke alle , der kan slippe masken helt. Men der kan skrues væsentlig ned for luft tilførslen i masken. Selv den dårligste jeg har haft (holdt tidligere vejret 80% af natten) kunne undvære masken i kortere perioder. f.eks. når han skulle ud og rejse.
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598