Se adresse

Rolfing/Rolf Metode/SIT

« Tilbage
Hvad er nu forskellen på disse tre behandlinger. De fortæller om at ændre kropsholdningen. De referere til Ida P. Rolf.

Rolfing Strukturel Integration er den oprindelige måde at behandle kropsholdningen. Eller som de selv siger "det er undervisning af og om kroppen" Den blev udviklet at Ida P. Rolf sidst i trediverne og frem til firserne. De arbejder dybt - til tider hårdt ind i musklerne/bindevævet. Det er yderst effektivt, men ikke altid lige behageligt. Efter min mening.
For at blive uddannet Rolfer skal man enten til USA eller Tyskland.

Stanley Rosenberg er uddannet Rolfer. Dermed har han lov til at undervise i teorien bag de 10 behandlinger. Men eleverne må ikke kalde sig Rolfere. Stanley Rosenberg er gundlægger af Stanley Rosenberg Instituttet i København og Silkeborg, hvor der blandt meget andet undervises i Rolf Metoden.
Stanley har arbejdet videre med de 10 behandlinger men benytter andre teknikker.. Blandt andet har han udviklet Rosenberg Teknikken, som er en meget blid form for bindevævsmassage.

Endvidere bruges andre Teknikker som Tensigrity, Bonebending og andre nænsomme teknikker. Jakob Mikkelsen, der har været min underviser, har taget sin viden om akupunktur ind i undervisningen af Rolf metoden. På den måde udvikler Rolf Metoden sig fortsat.

Jeg har valgt at tilføje yderligere teknikker. Og har tilføjet yderligere 2 del behandlinger. Derfor har jeg valgt at kalde min tilgang til at arbejde med dig, for SIT - strukturel integrations terapi.
Jeg har selv arbejdet med den meget hårde massage. Musklerne er på det nærmeste blevet tvunget til at give slip på spænding.
Jeg synes, det er fantastisk at arbejde så blidt og ændre så meget. Derfor holder jeg meget af den måde, der bliver undervist efter på Stanley Rosenberg Instituttet.
Jeg synes, Jakob på fantastisk vis, får Ida P. Rolfs ideer formidlet, bare med nye blide teknikker.
Idas tanker og ideer er en vigtig del af undervisningen. Jakob citerede ofte Ida f.eks. "take it where it is, put it where it belong and call for movement"
Af og til kommer jeg også til kort med de blide teknikker. Så kan jeg sagtens tage hårdt. Det har jeg arbejdet med i 13 år. På kurser med Tom Myers har jeg lært lidt om hvordan en rolfer arbejder. Hvor deres fokus er, når de arbejder. Men når jeg kan, bruger jeg de blide teknikker.
Hvorvidt man vælger Rolfing, Rolf Metoden eller SIT er en smags sag. Ida har være et fantastisk dygtigt menneske. Og vi kan takke hende for, at der er noget at gøre ved en dårlig krops holdning. Man behøver ikke altid finde sig i indlæg i skoene, piller i massevis pga. smerter eller hvad man nu slås med.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Jette Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
     
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598