Se adresse

Om Jette

Velkommen

Jeg vil glæde mig til at møde dig, og hjælpe dig til at føle dig mere fri, mere glad og mere dig.

Eller på et af mine kurser, hvor jeg vil lærer dig om denne fantastiske verden
af væv, knogler, nerver, følelser og glade mennesker.
Jeg har den store fornøjelse at arbejde med dig - din krop, dit sind og din ånd.
Jeg tager udgangspunkt i at arbejde med din krop.

Jeg har levet af at være terapeut siden 1993. Jeg elsker mit arbejde. Det at kunne gøre en forskel i andre menneskers liv.
Jeg elsker, når jeg kan se det lys, der bliver tændt i øjnene efter en god behandling.
Jeg elsker at undervise. Jeg har gennem årene fået en stor viden i at arbejde med mennesker og dyr. Og er glad for at kunne dele min viden med andre.
Jeg elsker at nørde med anatomi, sindet og ånden.

De første 13 år arbejdede jeg med fysiomassage. Behandlingsdelen fascinerede mig. Men der var meget, jeg ikke kunne hjælp med. Derfor var jeg og er jeg stadig på jagt efter ny viden.
Det at stifte bekendtskab med SI (Strukturel Integration) var svaret på min passion. Her kan jeg virkelig gøre en forskel. Jeg har taget mange kurser gennem årene. Og bliver aldrig færdig. Jeg er alt for nysgerrig.
Jeg føler mig ofte guidet. Derfor har jeg 12 behandlinger og ikke kun de 10 jeg lærte, da jeg tog uddannelsen som Rolf behandler.
Jeg har valgt at armene skal behandles. Det mente Ida P Rolf ikke var nødvendigt. Men jeg oplever, at der sker forandringer i hoften, når jeg arbejder med armene. Jeg har også fundet ud af, hvordan det hænger sammen. Som sagt, nøder jeg..
Den 12 behandling har jeg fået kanaliseret ned, mens jeg arbejde på en klient. En vild oplevelse.
Du har flere muligheder hos mig:
  1. Har du akut brug for hjælp, så giver jeg dig, symptombehandling. Dvs. har du hovedpine, ondt i nakken, ryggen, skuldre arme, ben, diskusprolaps, nedsunket forfod, hælspore, så er det lige det, jeg hjælper dig med.
  2. Men hvis du er træt af at problemerne hele tiden kommer igen, eller er du træt at hænge fast i gamle psykiske mønstre. Så er det et SIT forløb, du skal vælge. Et SIT forløb er 12 individuelle behandlinger, hvor hele kroppen bliver arbejdet igennem. Et forløb vil stort set altid kunne ses på din kropsholdning.
  3. Jeg underviser. Jeg har en uddannelse i SIT til mennesker og en uddannelse i SIT til hunde og heste. Jeg har også kortere kurser, der giver RAB point.

Vores bedste ven er vores fantastiske krop:
Kroppen vil reagere på alt hvad vi oplever. Gode og dårlige oplevelser. Det bliver afspejlet i vores kropsholdning. Selv når vi ikke taler med andre mennesker, vil de alligevel instinktivt reagere på din holdning.
Har du en dårlig dag, vil du hænge lidt mere. Er du rigtig glad, retter du mere op. Osv.
Har du haft rigtig dårlige oplevelser, vil den blive lagret i kroppen. Det kan gøre, at du får ondt i nakken, ryggen, eller hvad der nu relatere til din oplevelse. Det er kroppens eneste måde at kommunikere med dig.
Den prøver at fortælle dig, at du skal passe bedre på dig selv.
Det kan også være, du har været igennem en hård prøvelse i dit liv. Når du er kommet ud på den anden side, har kroppen brug for at bearbejde oplevelsen. Det gør den igen, ved at gøre ondt. Igen siger den at du skal passe på dig selv mens du bearbejder din dårlige oplevelse.
Det er her jeg kan hjælpe.

Hvordan gør jeg?
Som sagt tager jeg udgangspunkt i at arbejde med kroppen. Jeg arbejde i bindevævet, nerverne og knoglerne.

Bindevævet binder alt sammen.
Det ligger rundt om hver muskelfibre, og pakker dem sammen i bundter og til sidst rundt om hele musklen. Når muskelfibrene slutter, samler bindevævet sig. Det kalder vi sene hæfter. Senen sætter sig ind på knoglen og fortsætter videre omkring næste muskel.
Hvis du har stået med et stykke kød og trukket hinder af, så er det bindevævet, du har fjernet.

Der bliver sagt, at bindevævet husker de oplevelser, vi har haft. Der kan være oplevelser i dit liv, du har været til psykolog, psykoterapi med. Men der vil være ting, du ikke får løs. Ting, der bliver ved med at hæmme dig. Det bliver holdt fast i vævet.
Det er ikke selve historien, med følelserne, der har været i forbindelse med oplevelsen, der ligger her. Dermed ikke sagt, at du hos mig vil græde eller skælde ud, det sker, men det kan også være bagefter, eller slet ikke. Nogen giver bare slip og føler sig befriet. Andre drømmer rigtig meget. Og nogen tager den helt store tur. Hvilket virker ekstremt befriende, bagefter.

Jeg bruger skånsomme effektive teknikker. I fysiomassagen arbejder man hårdt i musklerne. I SI synker jeg ind og invitere vævet til forandring. Det har jeg erfaret, er langt mere effektivt. Kroppen siger ja til forandring, og derfor er holdbarheden langt større.
Når jeg siger, jeg arbejde med knoglerne, er det ikke knæk og bræk.
Knoglerne består også af celler. Celler, der bliver nedbrudt og bygget op hele tiden. Er der et stort træk på den ene side af knoglen, hjulbenet f.eks. så kan knoglen blive buet. Det ændrer jeg.

Tidligere uddannelse
Jeg er uddannet patologisk laborant på Hvidovre Hospital. Dengang var man elev i 3 år på hospitalet og var 2 gange på skole på Panum instituttet. Jeg var også vikar på Patologisk afdeling på Hvidovre Hospital. Her har jeg fået indgående kendskab til, hvordan kroppen fungerer, helt ned på celleplan.

Mødet med massage
Da jeg selv stiftede bekendtskab med massage, var jeg solgt. Jeg var helt sikker på, hvad jeg ville arbejde med resten af mit liv. Jeg startede med en grunduddannelse på Gentofte Massage skole. Her blev jeg Læge og Fysioterapeut eksamineret massør i 1992. I 1993 startede jeg som selvstændig massør. I starten tog jeg briksen med rundt til mine klienter, og gav dem massage i eget hjem. Men efter 4 års forløb fik jeg lyst til at have en klinik. Den blev åbnet i Nyrup i 1997.

Familie
I 2000 og 2002 har jeg fået 2 dejlig drenge. Så der har været en periode, hvor der ikke var tid til at gå på kursus.
I 2004 følte jeg, at jeg måtte lære nye ting.

Mødet med Rolfing
Jeg havde selv prøvet at blive Rolfet (se mere under Rolf Metoden og Rolfing), og havde et stort ønske om selv at lære teknikkerne. Jeg havde ikke så meget mod på at tage til udlandet for at komme på kursus, så jeg valgte at tage uddannelsen i Rolf Metoden på Stanley Rosenberg Instituttet i 2004.  

Rolf Metoden kommer i brug
I 2006 besluttede jeg, at jeg primært ville anvende min nye viden i klinikken. Dette betyder at jeg tager udgangspunkt i min viden som Rolf Behandler. Hvad enten det er de 10 behandlinger, symptombehandling eller ALT. Ved symptom behandling bruger jeg min viden om hvordan kroppen arbejder, til at gøre behandlingen målrettet og effektiv.

Jeg fik lært at SE, hvor jeg skulle arbejde for at hjælpe.

SIT-dyr
I 2009 blev jeg udfordret af dyrlæge Bente Iversen til at prøve at lave et tilsvarende forløb som Rolf Metoden til hunde. Jeg viste ikke, om jeg kunne. Men det viste sig yderst effektivt. Hos Bente lærte jeg om hundens anatomi og SIT- dyr blev til. Da jeg havde heste piger på briksen, så blev jeg nysgerrig. Ville det virke på en hest. Jeg fik lov til at låne et par heste. Og det virkede forrygende. Senere er det blevet til at arbejde på kat og sågar en ko. En ko der var tæt på at blive aflivet, da dyrlægen ikke kunne finde ud af, hvad hun fejlede. Hun havde bare et skævt bækken med stærke smerter til følge. 2 behandlinger og nu er hun blevet en glad ko.


SIT behandlinger.
I 2015 tog jeg en ny beslutning. Jeg har valgt at lave en ekstra behandling i forhold til Rolf Metoden. Jeg har valgt også at inddrage armene. Ida mente ikke, de betød noget for holdningen. Men jeg er ikke enig. Vores arme er det, vi skal fagne verden med. Og jeg har erfaret at spændinger omkring albuer og håndled kan ændre holdingen meget. Jeg har også valgt at indlægge nye teknikker ind i behandlingerne. Derfor kalder jeg mine behandlinger for SIT.

Jeg havde i et stykke tid tænkt, det var et underligt antal med 11 behandlinger. Og funderede længe over om, der skulle være en 12. I efteråret 2017 fik jeg kanaliseret den ned, da jeg havde en klient, der havde brug for noget, hun ikke selv kunne forklare. Pludselig fik jeg indskydelsen til at lave noget arbejde, jeg aldrig havde prøvet før. Det blev til min 12 behandling. En behandling, der ved lette tryk, forener væv, energilegme og sjæl. Det er nok det, man kalder en spirituel behandling. Jeg har på nuværende tidspunkt valgt, at mine klienter selv må bestemme om de vil have den eller ej. Det er ikke healing og ikke bindevævsmassage. Det er både og, og ingen af delene. Der sker ting i vævet, ligesåvel som i energien og sjæleligt. Det er en smuk oplevelse og fantastisk afslutning på SIT forløbet.

Fra at være glad for mit arbejde som massør, synes jeg, mit arbejde er fantastisk spændende, sjovt og udfordrende.

Hvad kan jeg?
Jeg har lært mange forskellige massage teknikker. Dybde-, Idræts-, Bindevævs- og Ansigts massage, som jeg tidligere har anvendt i klinikken. Disse teknikker har jeg i min "værktøjs kasse" selvom jeg nu arbejder med SIT som krops behandlinger og ALT som ansigts behandlinger. Hvis det er nødvendigt at få vækket vævet, ved jeg det kan lade sig gøre, ved at tage mere ved.


Kurser jeg har været på:
1992    Massagekursus på Gentofte Massageskole.
1992    Bindevævsmassage på Naturhelse Centeret i Hillerød.
1993    Cellesalt kursus på Naturhelse Centeret i Hillerød.
1995    Oscho Rebalancing.
1996    "I lære" hos Willard Frank (Japansk massage).
2004 -2006    Rolf Metoden på Stanley Rosenberg Instituttet.
2005    Rosenberg Teknik på Stanley Rosenberg Instituttet.
2006    Neurodynamik på Stanley Rosenberg Instituttet.
2006    ALT på Stanley Rosenberg Instituttet.
2007    Anatomi Trains ved Tomas Mayers på Stanley Rosenberg Instituttet.
2007    Reiki Healing 1 og 2 hos Margit Mølgaard
2008    Reiki Healing Mestergrad hos Margit Mølgaard
2008    Focus on Fascia på Stanley Rosenberg Instituttet. Undervisere Robert Schleip og Stephen Levin
2008    Fokus on Fascia på Sanley Rosenberg Instituttet. Undervisere Tom Mayers og Stanley Rosenberg
2009    Tensigrity på Stanley Rosenberg Instituttet
2010    Anatomi Trains ved James Earl på Stanley Rosenberg Instituttet
2010    KST til hunde på Bio dyreklinik v/dyrlæge Bente Iversen. Underviser dyre fysioterapeut Claudia Stoltze.
2011    Osteopati til hunde på Bio dyreklinik v/dyrlæge Bente Iversen. Underviser dyre fysioterapeut Claudia Stoltze.
2013    Glade børn - KST på Body Help v/Henrik Brun.
2013    Smertefri - på Body Help v/Henrik Brun.
2013    Spædbørn - KST på Body Help v/Henrik Brun.
2013    Workshop med Merete Gundersen
2013    Piskesmæld - KST på Body Help v/Henrik Brun.
2016    Grundforløb i Kinesiologi v/Carina Kolding
2016    Kvindes bækken V/ Deedee Pedersen Fulcrum institute
2016    Claivoyance kursus V/ Lisbeth Schubert
2017    Navnlens Univers v/Deedee Pedersen Fulcrum institute
2018    Dorn terapi v/Cindy Wannewitz
 
Kontakt mig
Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon 40100598, eller via formularen herunder.
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Jette Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
     
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598