Se adresse

Forskellen på fysiomassage og Rolf Metode (SIT)

« Tilbage
Hvori er forskellen på
Fysiomassage / traditionel massage / Fysiurgisk massage og arbejdet med strukturelle forandringer, som SIT, Rolfing og Ida P. Rolf Metode.

 Forfatter Jette Harder 2009

Jeg er ofte blevet spurgt, hvori forskellen er på det jeg lavede før - fysiomassage - og det jeg laver nu – Ida P. Rolf Metode.
 
Vi oplever mange ting i vores liv, på godt og ondt. Oplevelser, vi tager ind i vores indre og oplagre i bindevævet. Bindevævet bliver vores hukommelse. Forestil dig selv, som et værelse med et skab i. Du bærer nye ting ind i værelset. Det flyder og du rydder op. Noget bliver smidt ud og andet gemt ind i skabet.Ind imellem kan skabet ikke lukkes. Du er nødt til at gøre noget. Du har fået ondt.
Nu har du forskellige måder, du kan gribe din oprydning an på
Der er følgende muligheder:
Symptombehandling med Rolf Teknikker
Fysiomassage / Traditionel massage
Ida P. Rolf Metode
Vedligeholdelse efter Rolf Metoden

 
Traditionel massage kigger man i skabet. Tager enkelte ting ud og smider væk, skubber til andet og lukker igen.
Jeg er ikke ude på at nedgøre denne form for behandling. Jeg har og er selv været meget glad for at give den og få den. Det er rigtig godt til at give cirkulation i kroppen og fjerne affaldsstoffer fra musklerne. Det er forbundet med meget omsorg. Jeg forsøger altid at give klienten en behandling, så klienten følte sig som 1 million, når han/hun var færdig. Men det laver ingen forandringer.
Symptombehandling med Rolf Teknikker ser jeg lidt mere på indholdet. Hvorfor kan skabet ikke lukkes? Fra de overfyldte hylder tager man noget af det ud - halvdelen eller 1/3 - Sortere og smider væk. Tilstrækkeligt så skabet kan lukkes og overfladen ser lidt bedre ud end før. Der er blevet plads til nye ting igen.
I Rolf Metoden tager man mange af tingene ud. Sortere og smider væk. Nogle ting, der burde smides ud, bliver lagt tilbage, fordi man ikke er klar til at smide det væk lige nu. Men når man er færdig, er der en pæn bunke, der er klar til at bliver kasseret.
De ting, der skal tilbage i skabet er sat pænt ind, så det kan lukkes igen. Der er også blevet god plads til nye ting. Gode og dårlige. Men det dårlige kan man tage sig af senere. Når man igen efter en årrække er klar til et nyt forløb.
Vedligeholdelse efter Rolf Metoden. Her er der ryddet op inde i skabet. Men overfladen kan godt blive rodet til igen. (Vi lever jo stadig vores liv.) De ting tager man ud. Sortere og smider væk, og sætter tingene ind igen. Man kan evt. tage sig af et specifikt problem og forsøge at løse det. Nu kender kroppen til at blive ryddet op. Det gør oprydningen nemmere.
Om man vælger den ene eller anden form for behandling er op til den enkelte. Ønsker man en forandring i sit liv, eller har man brug for omsorgen, den hurtige løsning. Det er et spørgsmål, hvor man er i sit liv. Hvis ikke du er klar til forandringer nu, så skal du vælge den traditionelle behandling. Så er det måske senere i livet du vælger anderledes. Det er vigtigt at lytte til sig selv. I øvrigt udelukker den ene behandlingsform ikke den anden. Man kan sagtens gå til begge dele samtidig.
Jeg ved, hvad jeg har valgt at arbejde med. Det at hjælpe andre til forandringer, er hvad jeg brænder for.
 
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Jette Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
     
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598