Se adresse

Forfodsfald/Nedskunken forfod/hælspore

« Tilbage
Ved en nedsunket forfod er det grundleddene på de 3 midterste tæer, der er sunket ned. Det ses meget tydeligt. Det kan være meget smertefuldt, når man går. Det kan føles som om man går direkte på knoglerne.
Det opstår af at senerne fra hælbenet, der går op til tæerne, er for stramme. Derved bliver knoglerne trukket nedad.
Ved hælspore er det ligeledes senerne fra hælbenet op mod tæerne, der er for stramme. Her er det bare sene hæftet ved hælen, der har givet slip. I den ”lomme”, der opstår fra hæftet hen til senerne opstår inflammation. Går man med det i mange år, vil kroppen forsøge at nå senen, ved at knoglen begynder at vokse hen mod senen. Derved opstår en spore lignende knoglefremspring. Hvis sporen er vokset frem, er der kun operation, der kan afhjælpe problemet.
Hvad kan jeg gøre?
Uanset om det er forfodsfald eller hælspore er det senerne, der skal afspændes. Ofte er det også lægmuskler og akillessenen, der skal afspændes.
Herefter kan jeg skubbe fodrods knoglerne op på plads eller afspænde hælen. Ved hælspore er det sommetider nødvendigt at få lægen til af lægge en blokade i hælen for at afhjælpe inflammationen. Men ofte forsvinder inflammationen af sig selv, når der kommer ro i området.
Det er lidt forskelligt hvor mange gange, der skal til. Ofte er 2-3 behandlinger nok. Men nogen er nødt at have flere behandlinger og nogle er nødt til at gennemgå et SIT forløb for at få det til at holde.
Del på Facebook  Del på LinkedIn
Forrige
Jette Harder
Skælskør Landevej 21, Nyrup
4262 Sandved
Telefon: 40100598
E-mail: info@jetteharder.dk
CVR: 16633747
     
Jette Harder | Skælskør Landevej 21, Nyrup | 4262 Sandved | Tlf.: 40100598